1. Me uskomme, että on olemassa ainoastaan yksi Jumala, joka kaikkivaltiaan viisaudessa on luonut taivaan ja maan.

2. Me uskomme, että Jeesus Kristus on elävän Jumalan Poika, olemukselta yhtä Isän kanssa. Hän yksin voi olla Välittäjänä Jumalan ja ihmisen välillä. Hän sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta Beetlehemissä ihmiseksi tänne maan päälle profeettain ennustusten mukaisesti. Me voimme pelastua vain hänen uhrinsa kautta.

3. Me uskomme, että Pyhä Henki on Kristuksen Edustaja maan päällä. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta tuntea Jumalan tahtoa ja noudattaa sitä. Pyhä Henki on yhtä Isän ja Pojan kanssa.

4. Me uskomme, että Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan Sana ja ilmaisee Herran tahtoa. Se muodostaa elämämme  ohjeen ja ojennusnuoran.

5. Me uskomme, että niin kuin Jumala on ikuinen ja muuttumaton, hänen kirjoittama lakinsa on myös ikuinen ja muuttumaton.

6. Jumalan Pyhän lain mukaan pidämme lauantain (sapatin) pyhänä päivänä.

7. Seurakuntaan liittyvältä edellytetään omakohtaista uskoa,kääntymystä ja uskovien (upotus) kastetta.

8. Seurakunta pitää adventismin alkuaikojen amerikkalaista johtajaa Ellen G. Whitea (1827-1915) profeettana, jonka kautta Jumala antoi ohjeita kansalleen.

9. Seurakunnan uskoon kuuluvat myös terveelliset elämäntavat. Seurakuntalaiset eivät syö lihaa eivätkä kalaa missään muodossa vaan pitäytyvät kasvisruokaan. He eivät myöskään käytä kahvia, tupakkaa, alkoholia, huumausaineita eivätkä muita nautintoaineita.

10. Muun adventismin tavoin seurakunta odottaa Kristuksen toista tulemusta, joka päättää kaiken kärsimyksen maan päällä.
Ensimmäisessä ylösnousemuksessa vanhurskaat herätetään kuolleista ja he pääsevät yhdessä muiden uskovien ja Jeesuksen kanssa taivaaseen tuhannen vuoden ajaksi. Sen jälkeen seuraa toinen ylösnousemus, jossa herätetään jumalattomat kuolleet ja Jeesus tulee takaisin maan päälle. Vääryydentekijät ja Saatana enkeleineen tuhotaan tulijärvessä, ja maa puhdistuu kaikista synnin jäljistä. Uskovat saavat  asua ikuisesti uudistetussa maassa Jeesuksen ja Jumalan kanssa.